CO SE DÁ VIDĚT NA KOPYTECH KONÍ /PŘÍKLAD/

16.11.2015 00:00

Proč je tak málo koní s ostroúhlým , ale někdy i pravidelným kopytem /obr. č 1/, které po celou dobu života koně nemění svůj přirozený fyziologický tvar, vzhled a velikost? Na druhé straně je možno vidět koně / a není jich málo/, kterým se změní po nějakém čase na kopytech tvar, velikost a vzhled. Někdy dojde dokonce i k ovlivnění postavení končetiny /obr. č.2/.

Většina koňských ortopedů, veterinářů a podkovářů se věnuje řešení problému  až v případě na obr. č.2. Za tímto účelem se vymýšlí různé tvary ortopedických podkov v kovovém, hliníkovém a plastovém provedení s velkou škálou různých doplňků a v poslední době se začala v hojné míře, pokud tato opatření nepomáhají, používat chemie.

Jakto, že tyto uměle vytvořené patologie nevidíme a nesnažíme se je řešit než k nim vůbec dojde? Z jakého důvodu k nim dochází? Nebo je možné se domnívat, že tyto změny koni nevadí a že ho v pohybu neomezují a nemají nic společného s bolestivostí a následným kulháním? Přitom všichni tvrdí jak jim na koních záleží a jak je mají rádi. Ještě že neumí mluvit.

 

 

Kontakt

Rochovanská Danuše

rochovanska@seznam.cz

Na Kovárně
Vrbka 10
Budyně nad Ohří

420 604 582 911

Vyhledávání

Anketa

Líbí se Vám naše stránky?

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode